Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană

A A A

Participarea Șefului Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, ambasadorul Eugen Caras, la Conferința la nivel înalt privind cooperarea dintre OCEMN și UE

Publicat:Wed, 19/06/2019 - 16:08

La 18 iunie 2019, Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, ambasadorul Eugen Caras, a participat la Conferința la nivel înalt privind cooperarea dintre Organizația pentru Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) și Uniunea Europeană (UE), organizată sub egida Președinției române a Consiliului UE și a Președinției-în-Exercițiu a Bulgariei la OCEMN, cu sprijinul Comisiei Europene.

În cadrul alocuțiunii sale, ambasadorul Eugen Caras a remarcat valoarea adăugată a Platformei OCEMN-UE pentru continuarea procesului de cooperare în domenii precum transporturile, sectorul energetic, dezvoltarea infrastructurii, comerțul, turismul și protecția mediului. A fost încurajată explorarea potențialul cooperării în domeniul economiei albastre, protecției mediului și turismului. Ambasadorul Caras a reafirmat angajamentul Republicii Moldova față de inițiativele menite să implementeze soluții care să favorizeze reziliența, prosperitatea și stabilitatea în regiunea Mării Negre.

Prima Conferință la nivel înalt privind cooperarea dintre OCEMN și UE a întrunit reprezentanții Secretariatului Internațional Permanent al OCEMN, Serviciului European de Acțiune Externă, Comisiei Europene, României, Bulgariei, Turciei, Azerbaidjanului, Ungariei, Poloniei, Maltei, Armeniei, Serbiei, Greciei, Federației Ruse, Ucrainei, și Georgiei.